Συζήτηση (B) επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Αποτίμηση χρηματοοικονομικών μέσων εταιρειών στην εύλογη αξία».

Συζήτηση (B) επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Αποτίμηση χρηματοοικονομικών μέσων εταιρειών στην εύλογη αξία».

Θεόδωρος Καράογλου:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έχω να πω πολλά για τα άρθρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, γιατί, όπως φάνηκε στη χθεσινή συζήτηση, είναι ένα καθαρά τεχνοκρατικό νομοσχέδιο, που λίγο ή πολύ γίνεται αποδεκτό, μια που σκοπό έχει να διευκολύνει τη σύγκριση των χρηματοοικονομικών πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από διάφορες τεχνικές και λογιστικές διαδικασίες.
Στη χθεσινή συζήτηση οι ομιλητές της Αξιωματικής -κυρίως- Αντιπολίτευσης κάθε άλλο παρά για το συζητούμενο νομοσχέδιο μίλησαν. Έτσι, είτε έκαναν γενικό λόγο για τα «χάλια» της ελληνικής οικονομίας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός -αγνοώντας, βέβαια, σκοπίμως ότι αυτοί και η πολιτική τους τα έχουν δημιουργήσει όλα αυτά- είτε αναφέρθηκαν στις τροπολογίες που επρόκειτο σήμερα να συζητηθούν, με ιδιαίτερη φυσικά έμφαση στην τροπολογία που λύνει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα σε μια περιοχή της βόρειας Ελλάδας, τη Νάουσα, όπου πραγματικά η αύξηση της ανεργίας είναι εκρηκτική.

Είμαι, λοιπόν, αναγκασμένος να σταθώ και να δώσω κάποιες σύντομες απαντήσεις σε όσα χθες ακούστηκαν, που προφανώς ακούγονται αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ παράλληλα θα σταθώ και στις τέσσερις τροπολογίες που ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας με τους συναρμόδιους, κατά περίπτωση, Υπουργούς έχουν καταθέσει.
Η ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία που δημιουργούν η ραγδαία άνοδος της τιμής του πετρελαίου λόγω της πρόσφατης κρίσης του Ιράν και η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, είναι αναμφισβήτητο ότι βρίσκεται στο δρόμο της εξυγίανσης.
Η σώφρων οικονομική πολιτική της νέας διακυβέρνησης σε στενή συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έμεινε μακριά από λαϊκισμούς και στηρίχθηκε στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση, επιτρέπει στους πολίτες, μετά από μία σύντομη περίοδο θυσιών, να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, να δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών με οικονομική ανάπτυξη και ουσιαστικές παροχές και ελαφρύνσεις. Όμως, παροχές και ελαφρύνσεις από μια οικονομία που αντέχει να δώσει και θα δώσει όσα μπορεί να δώσει, χωρίς να μετακυλίει τα προβλήματα στις επόμενες γενεές και να καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν στο μέλλον όσα έλαβαν στο πολλαπλάσιο.
Η ραγδαία μείωση του ελλείμματος κατά δυόμισι μονάδες και η μείωσή του κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στο τέλος της χρονιάς, η αύξηση των εσόδων, η μείωση των δαπανών και της σπατάλης είναι ενδεικτικές της θετικής πορείας και, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει η Ελλάδα από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές.
Όμως, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η δημιουργική λογιστική και τα κρυφά χρέη των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν τρώσει, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά, ουσιαστικά και θεμελιώδη προβλήματα στις βάσεις της οικονομίας που κλήθηκαν για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι πολίτες.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που δημιούργησε τόσα προβλήματα στην οικονομία, τα οποία οι πολίτες ακόμη βιώνουν, καλό θα ήταν τουλάχιστον να κάνει αυτοκριτική και να αφήσει την ανέξοδη και μικροπολιτική στάση της με στόχο να αυξήσει την εσωκομματική της συσπείρωση. Και επιτέλους, να καταθέσει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις, πλην των όσων θολών μέχρι σήμερα ακόμη και από κορυφαία στελέχη ακούγονται.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δέσμευση της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι πως ο πρώτος σταθμός σε αυτή τη θετική πορεία της οικονομίας θα είναι από το 2007 οι πολίτες και πρώτα τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων, με γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις και αύξηση συντάξεων και επιδομάτων.
Αλλά σύντομα με τη δημιουργία του νέου οικονομικού περιβάλλοντος, που δημιουργήθηκε βήμα-βήμα ή δημιουργείται από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αξιοποίηση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που έρχεται, τα έργα στην περιφέρεια, τις μεταρρυθμίσεις στις Δ.Ε.Κ.Ο., στις τράπεζες και στην αγορά εργασίας, τα αποτελέσματα θα διαχυθούν παντού με περιφερειακή ανάπτυξη, αύξηση της παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας και νέες θέσεις εργασίας.
Ας έρθουμε όμως τώρα στις τέσσερις τροπολογίες, από τις οποίες η μία, η σχετική με τους ανέργους της Νάουσας, έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση. Η πρώτη τροπολογία, με γενικό αριθμό 589 και ειδικό 143, που κατατέθηκε στις 26/04/2006, αφορά συγκεκριμένα ευνοϊκά μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία υπέρ ενός σημαντικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας, των πτηνοτρόφων, που πρέπει να σημειώσουμε ότι απασχολεί περίπου δεκαπέντε χιλιάδες άτομα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι, μετά τα κρούσματα της ασθένειας των πουλερικών, έχουν πολλά προβλήματα, με κάθετη πτώση του τζίρου τους. Τα μέτρα, λοιπόν, αυτά αφορούν ευνοϊκή αποπληρωμή καθυστερούμενων εισφορών, αναστολή καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή καταβολής καθυστερούμενων εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους.
Η δεύτερη τροπολογία με γενικό αριθμό 592 και ειδικό146, που κατατέθηκε στις 03/05/2006, αφορά τους ποιοτικούς ελέγχους σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και τις ασφαλιστικές καλύψεις από τον ΕΛ.Γ.Α.. Συγκεκριμένα, για να καλυφθούν οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης και τα οδοιπορικά έξοδα των γεωπόνων ελεγκτών, επιβάλλεται κάτι που ισχύει ήδη για τους κτηνιάτρους ελεγκτές, ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα πληρώνουν τα ενδιαφερόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εισάγουν ή εξάγουν προϊόντα φυτικής προέλευσης ή φυτά.
Τέλος, προβλέπεται ο ΕΛ.Γ.Α. να καλύπτει και τις ζημιές που προκαλούνται από μια σειρά ζώων, καθώς επίσης και από τα άγρια κουνέλια, τα οποία πολλαπλασιαζόμενα με εκρηκτικούς ρυθμούς, ειδικότερα στην περιοχή της Λήμνου, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους γεωργούς.
Η τρίτη τροπολογία, με γενικό αριθμό 593 και ειδικό 147, που κατατέθηκε στις 03/05/2006, δίνει τη δυνατότητα στο ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», ένα ερευνητικό κέντρο καινοτομίας της τεχνολογίας της πληροφορίας, των επικοινωνιών και της γνώσης, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, να διαχειριστεί την επιχορήγηση σχηματισμών συνεργασίας σε θεματικές ενότητες, όπου υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οι οποίες συνδυάζουν ένταση γνώσης και υψηλή τεχνολογία, έτσι ώστε οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια και σημαντικό μερίδιο της διεθνούς αγοράς στον τομέα τους.
Τέλος, η τέταρτη και επίμαχη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Εργασίας, με γενικό αριθμό 590 και ειδικό 144, που κατατέθηκε στις 26/04/2006, αφορά την αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος, της ανεργίας, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και ειδικότερα στον τομέα των εργαζόμενων στην κλωστοϋφαντουργία.
Τα τελευταία χρόνια όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως λόγω εισαγωγής ανάλογων προϊόντων από χώρες με πάρα πολύ χαμηλό εργατικό κόστος, με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή τη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε άλλες χώρες. Συνέπεια η απώλεια θέσεων εργασίας και η αντιμετώπιση του φάσματος της ανεργίας από εργαζόμενους ειδικότερα που δεν έχουν καλλιεργήσει άλλες δεξιότητές τους ή βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησής τους.
Η Νάουσα, όπως είναι γνωστό, στήριζε κατά κύριο λόγο την τοπική της οικονομία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας. Τώρα, όμως, δυστυχώς, μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών, εκατοντάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, χωρίς άλλες εναλλακτικές μορφές απασχόλησης, χωρίς άλλες δεξιότητες, σε πολλές περιπτώσεις σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Έτσι, έλαχε η μοίρα στη συγκεκριμένη Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική της ευαισθησία.
Η συγκεκριμένη, λοιπόν, Κυβέρνηση, η νέα διακυβέρνηση της χώρας, για μια ακόμη φορά δείχνει τη θέλησή της να αντιμετωπίσει ριζικά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, που τις περισσότερες φορές η άφρων πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε δημιουργήσει.
Έτσι, ένα συγκεκριμένο οπλοστάσιο άμεσα χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μια σειρά από ενεργητικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας στη συγκεκριμένη περιοχή, στο συγκεκριμένο κλάδο, όπως ενδεικτικά θα αναφέρω, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης ενίσχυσης της απασχόλησης στο Νομό Ημαθίας με τρεις συγκεκριμένους άξονες:
Ο πρώτος άξονας που σκοπεύει στη βελτίωση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με στόχο τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων και θέσεων απασχόλησης, περιλαμβάνει τα εξής μέτρα που επιγραμματικά αναφέρω: Δύο νέες δράσεις ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» (Ε.Π.ΑΝ.) ύψους 3.000.000 ευρώ, υλοποίηση δράσεως στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader στις ορεινές περιοχές της επαρχίας Νάουσας ύψους 3.000.000 ευρώ, ειδικές δράσεις του ταμείου εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Τ.Ε.Μ.Π.Ε..
Ο δεύτερος άξονας σκοπεύει στην ενίσχυση του τριτογενούς τομέα και την αξιοποίηση των παραγωγικών πόρων με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό. Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι η εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού στο Νομό Ημαθίας από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με προορισμό το Νομό Ημαθίας, η βελτίωση μιας σειράς βασικών και συνοδευτικών υποδομών για την τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ και της δασικής έκτασης εβδομήντα δύο χιλιάδων στρεμμάτων Τουμπεϊκλή, η βελτίωση ανάπλασης του δρόμου Νάουσα-Άγιος Νικόλαος με την κατασκευή πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου, η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, η επέκταση του έργου της αστικής ανάπτυξης στον ποταμό Αραπίτσα, η προώθηση των δράσεων τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, η δημιουργία γραφείου υποστήριξης τουρισμού του Ε.Ο.Τ. στη Νάουσα.
Ο τρίτος άξονας αναφέρεται στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, σε συνδυασμό με δράσεις για την επανένταξη των ανέργων, όπως: η εκπόνηση στοχευμένης μελέτης ποιοτικών χαρακτηριστικών της αγοράς εργασίας στην περιοχή της Νάουσας, η δέσμευση 11.000.000 ευρώ για την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στη Νάουσα για χίλια άτομα, η άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την υλοποίηση προγράμματος ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης της ανεργίας -η τροπολογία που συζητάμε σήμερα- η προκήρυξη ογδόντα θέσεων μερικής απασχόλησης στην περιοχή της Νάουσας, η ενίσχυση της τοπικής υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ.. Και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση θα υποστηριχτεί από μία τεχνική γραμματεία με ρόλο συμβουλευτικό, επιτελικό και λειτουργικό και έδρα τη Νάουσα.
Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι για την αντιμετώπιση του οξυμένου πραγματικά πάρα πολύ έντονου προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή του Νομού Ημαθίας, και στον ειδικότερο τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, υπάρχει μία συγκεκριμένη, μια ολοκληρωμένη πολιτική της νέας διακυβέρνησης της χώρας και κάθε άλλο παρά αποσπασματική είναι η συγκεκριμένη τροπολογία, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια ενός συνολικότερου σχεδιασμού.
Αποσπασματικές λογικές αντιμετώπισης προβλημάτων υπήρξαν στο παρελθόν και ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω μια σειρά τέτοιων αποσπασματικών πολιτικών που δεν αντιμετώπιζαν επί της ουσίας και με σταθερά κριτήρια τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα: η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, των προβλημάτων στους μακεδονικούς λευκόλιθους, τη «ΜΕΒ Α.Ε.» , τη «ΜΑΡΜΕΤΑΛ», «ΚΟΙΣΕΛΙΚ», την «Πειραϊκή-Πατραϊκή», τα «Συνεταιριστικά Λιπάσματα» κ.λπ., την «ΕΛΕΝΙΤ» και όλα τα υπόλοιπα, προγράμματα τα οποία γίνονταν αποσπασματικά χωρίς κανένα κριτήριο και ανάλογα με την πίεση που υφίσταντο κάθε φορά οι τότε κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και πολύ σύντομα θα είναι στην ευχάριστη θέση να καταθέσει ένα πλήρες νομοσχέδιο που θα έχει συγκεκριμένους άξονες, συγκεκριμένα μέτρα, έτσι ώστε να εντάσσονται περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό στα πλαίσια του μέτρου που θα υπάρξει.
Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ήταν, είναι και εξακολουθούν να είναι ξεκάθαρες. Άλλα κόμματα είναι εκείνα τα οποία θα πρέπει να προβληματιστούν, να κάνουν την αυτοκριτική τους και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα πολλά προβλήματα και στα πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και να σταματήσουν οι λογικές, άλλα να λέει ο ένας, άλλα να λέει ο άλλος, ψαρεύοντας στα θολά, είτε αυτό αφορά θέσεις για ανασφάλιστη εργασία νέων είτε αφορά σουηδικά μοντέλα είτε αφορά αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που δεν προκύπτει από πουθενά.
Ευχαριστώ πολύ.

Το λόγο έχει ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καράογλου για να δευτερολογήσει.

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί μετά από έναν εξαντλητικό, πολύωρο διάλογο -κλείνουμε περίπου επτάμισι ώρες- καταλήγουμε σε κάποια σημαντικά σημεία και έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις. Και αυτό οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση είχε «ανοιχτά τα αυτιά». Άκουσε όλες τις παρατηρήσεις, άκουσε όλα τα αιτήματα και κάποια από αυτά τα ικανοποίησε πάρα πολύ θετικά.
Πρώτα-πρώτα είχαμε μία πολύ θετική εξέλιξη. Την αποδοχή της πρότασης που έγινε από το συνάδελφο τον Κώστα τον Τασούλα για αύξηση των μηνιαίων δόσεων των οφειλών των πτηνοτρόφων...

Γεράσιμος Γιακουμάτος:(Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας): Και από τον κ. Φούσα.

Θεόδωρος Καράογλου:
Και από τον κ. Φούσα.
...από ογδόντα σε εκατόν είκοσι δόσεις. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται απόλυτα ένα αίτημα και του Πανελληνίου Συνδέσμου Κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
Η δεύτερη θετική εξέλιξη είναι η εξής: Η Κυβέρνηση χαρακτήρισε ως πιλοτική τη συγκεκριμένη τροπολογία για το Νομό Ημαθίας. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ανοίγει ένα τεράστιο θέμα για την αντιμετώπιση ομοειδών προβλημάτων σε θύλακες υψηλής ανεργίας και σε άτομα μεγάλης ηλικίας, κοντά στα όρια συνταξιοδότησης.
Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι αυτό το θέμα θα έρθει πολύ σύντομα και μάλιστα πριν ολοκληρώσει τις εργασίες της η Ολομέλεια της Βουλής.
Τρίτη θετική εξέλιξη είναι η για πρώτη φορά, έστω και διά εξαναγκασμού, κατάθεση πρότασης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ένα θέμα. Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια στην Αντιπολίτευση και μετά από θυελλώδεις εσωκομματικές διαδικασίες, όπως τουλάχιστον χθες περιγράφτηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναγκάστηκε να καταθέσει προτάσεις.
Τέλος, είναι πολύ θετική εξέλιξη η ικανοποίηση των συναδέλφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι επιτελούν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το καθήκον τους, δηλαδή καταθέτουν προτάσεις για ένα θέμα. Χαιρόμαστε που μένουν ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία τους αυτή. Χαιρόμαστε που μετά από δύο χρόνια στην Αντιπολίτευση, καταθέτουν επιτέλους για πρώτη φορά προτάσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Γι' αυτό το λόγο και εμείς, αλλά και ο ελληνικός λαός είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε την ευκαιρία για πολλά ακόμη χρόνια, αφού κάνετε την αυτοκριτική και την αυτοκάθαρσή σας, αφού ζητήσετε συγγνώμη για όσα έχει τραβήξει ο ελληνικός λαός από εσάς, να μελετήσετε και να καταθέσετε τις προτάσεις σας και να επιτελέσετε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το έργο σας, αρκούμενοι στην ικανοποίηση από την επιτέλεση του έργου σας αυτού.
Ευχαριστώ.